erikahoc @ CIFF SS18

IMG_4773Neseniai pasibaigusioje Kopenhagos mados savaitėje dėmesio sulaukė ir lietuvių dizaineriai. Tarptautinės mados parodos CIFF erdvėse savo darbus pristačiusių kūrėjų „erikahoc“, „bobríq“, „Faust watches“ bei Renatos Mikailionytės darbai traukė tiek spaudos atstovų, tiek potencialių klientų žvilgsnius.

Universalumą, nesezoniškumą akcentuojantys kūrėjai savo darbus eksponavo bendrame stende – pagrindiniu jo akcentu tapo R. Mikailionytės kurti uniforminės stilistikos drabužiai, juos papildė juodos odos „erikahoc“ rankinės, sidabriniai Alinos Bobrik kurti „bobríq“ papuošalai ir modernūs Rolando Žigonio sukurti „Faust watches“ laikrodžiai. Bendrą nuotaiką palaikė ir tai, jog kūrėjai patys visas tris dienas demonstravo vieni kitų darbus.

Lietuviško dizaino patrauklumu įsitikinti netruko ir CIFF lankytojai – „Future Classics“ augančių ženklų sekcijoje pristatyti lietuviai teigia, jog jų darbai sulaukė komplimentų iš švedų, danų, vokiečių, ispanų, islandų. Kūryba susidomėjo ir daugiau nei 54 šalyse veikianti italų mados leidybos grupė „Collezioni“ – jų mados apžvalgininkas pagyrė kokybiškus gaminius bei rekomendavo plėsti asortimentą, auginti kolekcijas.

CIFF LTNors visi keturi ženklai Lietuvoje jau neblogai žinomi, tai buvo pirmasis jų bandymas pasirodyti tarptautinei publikai. „Puikiai vieni kitus pažįstame, mūsų darbus vienija panaši stilistika, tad idėja savo jėgas pasitikrinti užsienyje egzistavo jau kurį laiką, – pasakoja „erikahoc“ dizainerė Erika Paulauskė, – Kopenhagoje vykstanti paroda CIFF buvo natūralus pasirinkimas, nes mūsų estetika šiaurietiška, kokybiniai standartai aukšti, o į CIFF atvyksta visi stipriausi mados industrijos ženklai.“

Kolegei antrino ir A. Bobrik: „Kuriant Lietuvoje sulaukti palaikymo nėra sunku, bet jis dažnai nebūna objektyvus. Dėl to išeiti iš komforto zonos sveika, o sulaukti komentarų iš industrijos profesionalų itin naudinga kiekvienam ženklui.“ Kūrėja patikino, jog pirma patirtis buvo naudinga, tad galbūt į parodą grįš ir kitą sezoną.

Nuo 1993 m. dukart per metus Kopenhagoje vykstanti paroda CIFF (ang. Copenhagen International Fashion Fair) yra ilgiausiai veikiantis bei stipriausius tarptautinius ženklus surenkantis tokio tipo renginys Šiaurės Europoje. Kaip teigia jos kūrybos vadovas Kristianas W. Andersenas, CIFF pristatomi darbai, skirti ne šiandienai, o ateičiai, dėl to ypatingo dėmesio čia sulaukia kylantys, naujus kokybės standartus nustatantys ženklai.

ciff7CIFF3CIFF1